fredag 4. mai 2012

Rødhus - Hobro

Dag 3: 95,93 km
Total: 281,5 km

Dagen da jeg måtte gå av sykkelen i oppoverbakke. I Danmark!

Kom avgårde fra hytta i Rødhus ca. 8.30. Litt kjølig i luften, men ikke for kaldt. Fikk god driv nedover mot Aalborg der turen VIRKELIG skulle starte, siden det er det første stedet Nikolas Bergsson nevner  i Danmark i Leidarvisir. Vi var innom domkirken der, for det var sikkert Bergsson også.
Tanken var å spise i Aalborg, kanskje på en koselig kro, men veiene ledet oss ut av byen, og da vi holdt på å krepere av sult endte vi på Rema 1000 og fikk rundstykker med fiskekaker på. Som vi inntok utenfor, ja nettopp, Rema 1000! Snakker om kos!
Syklet videre til Rol skov. Vakkert, vakkert landskap. Men vakkert landskap betyr ikke grei sykkelvei. Vi fulgte Danmarks rute 3, den naturskjønne hurlumheiveien. Liten sti, stor ekvipasje. Litt problematisk. Jeg har syklet med vognen og synes det var litt kronglete, men da tenkte vi bare litt ekstra på Bergsson, hadde hadde det sikkert ikke lett han heller...

Kom frem til Hobro og fikk satt opp teltet på en finfin campingplass, men følte for å spise ute. Det var lettere tenkt enn gjort, for Hobro er en stille liten by. Café Kaj, som naturligvis lå på kaia, kunne heldigvis stille med en deilig middag, og jeg sovnet solbrent og mett i teltet etterpå.
Volsted kirke.
I skogen i Danmark.
Domkirken i Aalborg. (St. Budolfi - for de som har hørt om han!?)
Sikkert fint for deg, Nikolas Bergsson, med hest eller på beina,
men på sykkel...#"$#%!/#/%==)!(/&

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar