torsdag 17. mai 2012

Basel - Solothurn

Torsdag 17.05.12 hurra!
Dag 20: 84,11 km
Total: 1878,7 km

Dagen vi ble rørt av det første syn av alpenes hvite topper!

Sveits har et ekstremt godt velutviklet sykkelnett. Vi har fulgt skilting hele veien fra Basel og det fungerte veldig bra. Ingen vei ble borte og utforbakkene var lengre enn oppoverbakkene. En fordeling jeg kan leve med.
17. mai frokosten var kanskje ikke så mye å skryte av, men 17. mai været har vært upåklagelig. Det var dessuten en god dag å få det første syn av alpene. (Følelsen du får når du har syklet en lang bakke opp og møter synet av alpene som åpenbarer seg var vanskelig å feste til kameralinsa!)

Tidligere på dagen var vi gjennom byen Liestal. Vi skjønte at Kristi Himmelfart ikke gikk upåaktet hen i dette landet, men at offentligheten skulle dele ut vin til alle i byen hadde vi ikke regnet med. De to syklende fikk også litt oppmerksomhet i den lokale forsamlingen. Ah, nach Rom??? Ja, Rom!
En litt kortere dag i dag, men det er deilig å ta en tidlig kveld.
Alper, badet i sol og nysne
Lirekassemann i Liestal
Meg og dei gamle fjell i syningom
Syttendemaifrokosten anno 2012, Jugenherberg, Basel

2 kommentarer:

  1. Tenkte jeg det ikke, at du slo til med litt entertainervirksomhet i Solothurn, med litteraturfestival og greier! Sang du litt ved siden av lirekassen, kanskje også?! Flotte gamle fjell i syningom på en 17. mai!

    SvarSlett
  2. Dette ser helt fantastisk ut, Maren! Jeg er så stolt av dere! Nyt turen videre!

    SvarSlett