torsdag 17. mai 2012

Idstein - Worms

Søndag 13.05.12
Dag 16: 109,71 km
Total: 1442,7 km

Chi va piano, va sano e va lontano -
bare å ta det med ro altså!
Dagen vi krysset Rhinen og møtte på den lokale versjonen av Drammensfjorden Rundt der saftstasjon = vinstasjon!


Kom oss avgårde kl. 09.00, faktisk litt før! Men, så begynte vi på de corny sykkelveien og var gjennom mye skog og landevei før jeg satte foten ned og ville bare sykle på bilvei. Det går jo så utrolig mye fortere.

Vi ville krysse elven Main før Mainz slik at vi kunne sykle på østsiden av Rhinen, men før vi visste ord av det var vi i Mainz. Og her var det på høy tid å spise lunch. Spiste på en fancy italiensk restaurant sammen med ca. alle i Mainz. Men det var jo en deilig søndag, så det var kanskje ikke så rart. (Bildet ved siden av viser min deilige dessert. Panna Cotta på glass med masse deillig bringebærsaus.)

Sydover fra Mainz var det lykkeligvis fine sykkelveier. Og enda lykkeligere. Midt i vinrankeland møtte vi på sykkelløpet Rheinradeln. 25 km fra Oppenheim til Worms skulle i dag være bilfritt. det vil si at vi cruiset inn til Worms uten å treffe på en eneste bil! DIGG! (For de som kjenner Tom Waits-løpet så dette litt ut som sykkelversjonen av dette, men hva kan man forvente når det er vinprodusenter i hver en sving?!)

For en middelalderhistoriker er det jo moro å ha kommet til Worms. Det var her at i 1122 at den tysk-romerske keiser fikk vetorett i bispevalg. Det er dette som er konkordatet i Worms. Vi må derfor se den middelaldergrunnlagte katedralen i morgen.





Weinstrasse!
Sykkelparkering i garasje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar